Ekologiczna Apteczka Warzywna t.2 - Zbigniew...

Ekologiczna Apteczka Warzywna t.2 - Zbigniew Przybylak

gem9
Aktualnie brak!
14,00 zł
Brutto

Na nic przyda nam się znajomość zawartości cennych witamin w warzywach, jeżeli nie będziemy ich prawidłowo przechowywać, kupować i spożywać. Ekologiczna Apteczka Warzywna (tom 2) zawiera ponad 200 porad, przepisów kulinarnych, receptur na naturalne kosmetyki i propozycji kuracji pomocnych w profilaktyce najróżniejszych dolegliwości.


  • Koszt wysyłki
  •  

    "Badania naukowe dowiodły, że w przypadku przechowywanej w temperaturze pokojowej młodej kapusty z wyciętym głąbem, utrata zawartości witaminy C może wynosić nawet 50% w ciągu jednego dnia."

    Czytając Ekologiczną Apteczkę Warzywną dowiesz  się:

    • ile, kiedy i jakie warzywa jeść
    • na co zwracać uwagę przy zakupie warzyw 
    • jakie walory dietetyczne mają warzywa
    • jak warzywa pomogą Ci zadbać o serce
    • jakie warzywa wspomogą układ krwionośny
    • dlaczego warto pić soki warzywne
    • jak przygotować oryginalne i zdrowe potrawy z warzyw
    • jak wykorzystać warzywa jako naturalne kosmetyki

    Omówione warzywa: BRUKIEW - CHRZAN - CZOSNEK - DYNIA - PAPRYKA - PASTERNAK

    Spis treści:

    1. Rozdziały wstępne

    • Kiedy warzywa są najzdrowsze? 
    • Soki warzywne: jak wybrać najlepsze? Propozycje kuracji 
    • Zdrowie z kiszonych warzyw 
    • Warzywne kuracje wzmacniające serce i krew 

    2. Ekologiczne warzywa - pokarmy, leki i kosmetyki

    • Brukiew - Kiedyś codzienna, dzisiaj odświętna 
    • Chrzan - Uzdrawiający „korzeń wikingów” 
    • Czosnek - Naturalny „wzmacniacz” odporności 
    • Dynia - Leczący skarb jesieni 
    • Papryka - „Czerwone złoto” 
    • Pasternak - Doceniany na nowo lek dietetyczny

    Zobacz też

    Produkt dodany do listy życzeń

    Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.