Słodka kuchnia roślinna zdrowe desery ciasta i słodycze bez nabiału - Ida Kulawik, Kinga Błaszczyk-Wójcicka
WydawnictwaNiezależnie od tego, czy jesteś wegetarianinem, czy tylko kulinarnie eksperymentujesz, będziesz oczarowany Słodką kuchnią roślinną. Wszystko smakuje wybornie, wygląda apetycznie, rozpieszcza zmysły i służy zdrowiu. Zdaje się, że właśnie odkrywasz przyjemność idealną!
Wydawnictwo: Galaktyka
Data premiery: 2017-10-30
Strony: 176
Okładka: Twarda
Format: 260x195x20 mm
Łasuchy i słodyczoholicy!
Jeśli na widok „blondie z cieciorki” źrenice same się wam rozszerzają, a „daktylowa nutella” trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was idealną książkę ‒ Słodką kuchnię roślinną Idy Kulawik, autorki popularnego bloga veganbanda.pl.
Zapomnijcie o całych dniach spędzonych w kuchni i godzinach oczekiwań na kulinarną przyjemność. Słodka kuchnia roślinna zawiera niezwykle proste, tanie i szybkie w wykonaniu przepisy na słodkości bez nabiału, na bazie pełnowartościowych naturalnych produktów: orzechów, suszonych owoców, roślin strączkowych, mąk pełnoziarnistych i bezglutenowych.
W książce znajdziecie przepisy między innymi na:
• wypieki,
• ciasta na zimno,
• lody,
• trufle i praliny,
• batoniki bez glutenu, białej mąki czy rafinowanego cukru.
To potrawy dla wegan, alergików, dzieci, dla dbających o zdrowie i szukających ciekawostek kulinarnych oraz dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się deserami bez wyrzeczeń i wyrzutów sumienia.
Przekonacie się, że słodkości mogą być bogate w błonnik, zdrowe tłuszcze, białko, witaminy, minerały i przeciwutleniacze.
- Autor
- Ida Kulawik, Kinga Błaszczyk-Wójcicka
Ida Kulawik jest autorką bloga kulinarnego Veganbanda.pl. Pasjonuje się kuchnią roślinną, a jej przepisy są nie tylko proste w przygotowaniu, ale też zdrowe. Do przyrządzania deserów wykorzystuje głównie pełnowartościowe składniki: owoce, kasze i bakalie. Proponowane słodkości przypadną do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom.