- -8%
Yogi Tea Herbata Czekoladowa CHOCO
Herbata Czekoladowa to wyborna, rozgrzewająca mieszanka przypraw tradycyjnie używanych w herbatach czaj i łupin kakaowych, od lat jedna z najpopularniejszych herbat YOGI TEA®. Smak kakao łączy się w niej ze słodyczą lukrecji i cynamonu oraz ostrością imbiru i kardamonu. Usiądź wygodnie i rozsmakuj się w tym niebiańskim napoju, rozkoszując się wspaniałym aromatem czekolady. Osłodzona, z odrobiną mleka lub substytutu mleka smakuje najlepiej.
Subtelne przesłanie tej herbaty to „rozkosz smaku”.
Ekspresowa 34g: 17 torebek (2g)
Pyszna, korzenna, kojąca.
Skład:łupiny kakaowe*(65%), lukrecja*(12%), cynamon*(11%), chleb świętojański*, słód jęczmienny*, kardamon*, imbir*, goździki*, ekstrakt cynamonowy (naturalny aromat), ekstrakt waniliowy*, czarny pieprz*, olejek imbirowy*, ziarenka wanilii*.
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
ZAPARZANIE:
Zalej torebkę 250 ml świeżo przegotowanej wody i pozostaw do zaparzenia na około 7 minut lub dłużej - dla uzyskania głębszego aromatu. Dodaj mleko lub jego substytut i posłódź do smaku.
Składniki
Łupiny kakaowe
Pochodzący pierwotnie z lasów tropikalnych w Ameryce Łacińskiej kakaowiec jest znany głównie za sprawą swoich ziaren – podstawowy surowiec czekolady. Ale również łupinki owocu ziarna kakaowca są przepełnione miękkim słodkim aromatem i zawirają przy tym dużo mniej kalorii.
Lukrecja
Lukrecja gładka, podstawowy surowiec lukrecji konfekcjonowanej, znana jest już od czasów starożytności. Jej słodycz jest 50 razy silniejsza niż cukru a jej smak jest łagodnie słodkawy i gorzkawo-cierpki.
Cynamon
Cynamon należał do najdroższych przypraw na świecie i podobno był stosowany w Chinach jako przyprawa już 3 000 lat p.n.e. Cynamon, uzyskiwany z kory drzewa cynamonowego rosnącego w Azji Południowej, ma aromatyczny słodkawy smak i zawiera wartościowe oleje eteryczne.
Chleb świętojański
Rosnący w regionie śródziemnomorskim i w Azji chleb świętojański jest rośliną z rodziny bobowatych. Długie, brązowe owoce drzewa chleba świętojańskiego, którego wysokość dochodzi do 18 m, mają słodkawy smak i zawierają ziarna ważące dokładnie 0,197 grama. Ta szczególna cecha charakteryzująca ziarna chleba świętojańskiego sprawiła, że stały się one w starożytności jednostką miary diamentów.
Słód jęczmienny
Jęczmień należy do rodziny wiechlinowatych i jego rodzimym obszarem występowania jest Bliski Wschód oraz wschodnia część Bałkanów. Słód jęczmienny był przez długi okres czasu jedynym znanym środkiem słodzącym – ma on przyjemny słodowy i lekko karmelowy smak.
Kardamon
Kardamon jest już od tysiącleci jedną z najbardziej ulubionych przypraw we wszystkich krajach azjatyckich i arabskich. Jego delikatny, słodko-pikantny aromat predestynuje kardamon do stosowania go w wielu potrawach – od ostrego curry po korzenne przyprawy do wypieków bożonarodzeniowych.
Imbir
W wypiekach bożonarodzeniowych, w mieszance curry lub w lemoniadzie: Bulwiasty imbir należy do najpopularniejszych roślin przyprawowych na świecie. Jest uprawiany już od tysiącleci w upalnym tropikalnym słońcu Azji Wschodniej i nadaje wielu naszym herbatom YOGI TEA® owocowo-pikantny i aromatyczny korzenny smak.
Goździki
Goździki to pąki kwiatowe drzewa goździkowego. W naszych szerokościach geograficznych znane są głównie jako przyprawa do potraw słodkich i słonych. Należą do rodziny mirtowatych i posiadają intensywny korzenny aromat, który w starożytnych Chinach oraz w Egipcie stawiano nawet na równi ze złotem.
Czarny pieprz
Pieprz czarny, zwany „królem przypraw”, jest dzisiaj obok soli najważniejszą przyprawą na świecie. Pierwotnie pochodzi z indyjskiego Wybrzeża Malabarskiego i ma intensywny korzenny oraz lekko ostry lub ostry smak.
Strąki wanilii
„Królowa przypraw” zalicza się do najbardziej popularnych aromatów na świecie. Należy do rodziny storczykowatych a jej rodzimymi rejonami są Meksyk i Ameryka Środkowa. Jej delikatny smak i pracochłonny proces przetwarzania sprawiają, że prawdziwa wanilia jest niezwykle cenną rośliną przyprawową.
Yogi Tea to producent pysznych herbat będących mieszankami ziół i przypraw w oparciu o unikalne receptury ajurwedyjskie. 100% bio – 100% smaku!
Produkty:
- 100% certyfikowane 100% organiczne
- bez sztucznych dodatków i bez wzmacniaczy smaku
- Bez aromatów i bez nawozów sztucznych
- nie zawiera genetycznie zmodyfikowanych organizmów
Transport:
- Transport drogą morską naszych surowców w 100% neutralny pod względem emisji CO2
- 100% redukcja naszej emisji CO2 powstałej na skutek żeglugi poprzez wykorzystanie biopaliw
- Ogólna redukcja naszego śladu ekologicznego
- Aktywny wkład w transformację energetyczną transportu w żegludze
Opakowanie:
- stosujemy wyłącznie papier z certyfikatem FSC®
- opakowania zewnętrzne: nadające się do recyklingu, nie zawierają chloru i oleju mineralnego
- torebki: w pełni kompostowalne, tj. biodegradowalne, czyli nie zawierają plastiku i genetycznie zmodyfikowanego materiału
Produkcja:
- nie wykorzystujemy paliw kopalnych w systemie grzewczym
- prąd z odnawialnych źródeł energii
- energia potrzebna do klimatyzacji jest regulowana zgodnie z zapotrzebowaniem
- Ttransport z miejsca produkcji do magazynu odbywa się w miarę możliwości drogą kolejową
PL-EKO-04
Rolnictwo spoza UE
Opakowanie: FSC MIX C115762