• -8%
Yogi Tea Herbata Oczyszczająca DETOX z...

Yogi Tea Herbata Oczyszczająca DETOX z mniszkiem lekarskim

A555
Mamy to:)
11,96 zł 13,00 zł -8%
Brutto
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 13,00 zł Wysyłka w 48h

Natura po deszczu wygląda i pachnie olśniewająco czysto i świeżo. Nasza własna natura ma podobną zdolność odnawiania się regularnie, w czym pomocne mogą okazać się zioła. Herbata YOGI TEA® Oczyszczająca jest harmonijną mieszanką słodyczy lukrecji i ostrości imbiru w połączeniu z cenionym od dawien dawna mniszkiem i korzeniem łopianu. Kardamon, kolendra, szałwia i koper włoski znakomicie dopełniają smak tej wybornej i popularnej herbaty.

Subtelne przesłanie tej herbaty to „słodka odnowa”.

  • Koszt wysyłki
  •  

    Ekspresowa 30,6g: 17 torebek (1,8g)

    Regeneracja, odmładzanie, nowy początek.

    Skład: lukrecja*(26%), cynamon*(17%), korzeń łopianu*, imbir*, mniszek lekarski*(7%), koper włoski*, anyż*(3%), owoc jałowca*, kolendra*, kardamon*, czarny pieprz*, pietruszka*, szałwia*, goździki*, korzeń kurkumy*.

    Zawiera lukrecję – osoby cierpiące na nadciśnienie powinny unikać spożycia w nadmiernych ilościach.

    *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

    ZAPARZANIE:

    Zalej torebkę 250 ml świeżo przegotowanej wody i pozostaw do zaparzenia na około 5-7 minut lub dłużej - dla uzyskania głębszego aromatu.

    Składniki

    Lukrecja

    Lukrecja gładka, podstawowy surowiec lukrecji konfekcjonowanej, znana jest już od czasów starożytności. Jej słodycz jest 50 razy silniejsza niż cukru a jej smak jest łagodnie słodkawy i gorzkawo-cierpki.

    Mniszek lekarski

    Mniszek należy chyba do najbardziej znanych i rozpowszechnionych roślin dziko rosnących. Rozwija się wszędzie tam, gdzie może skierować do nieba swoje jaskrawo żółte koszyczki kwiatostanu. Jego liście mają niezwykle aromatyczny smak: cierpkie i gorzkawe doskonale nadają się do sporządzania sałatek, koktajli i oczywiście do pysznych herbat.

    Cynamon

    Cynamon należał do najdroższych przypraw na świecie i podobno był stosowany w Chinach jako przyprawa już 3 000 lat p.n.e. Cynamon, uzyskiwany z kory drzewa cynamonowego rosnącego w Azji Południowej, ma aromatyczny słodkawy smak i zawiera wartościowe oleje eteryczne.

    Korzeń łopianu

    Łopian jest rośliną z rodziny astrowatych. Rośnie na skrajach lasów i na polach. Korzeń łopianu zbiera się jesienią pierwszego roku uprawy. Ma przyjemnie słodkawy smak.

    Imbir

    W wypiekach bożonarodzeniowych, w mieszance curry lub w lemoniadzie: Bulwiasty imbir należy do najpopularniejszych roślin przyprawowych na świecie. Jest uprawiany już od tysiącleci w upalnym tropikalnym słońcu Azji Wschodniej i nadaje wielu naszym herbatom YOGI TEA® owocowo-pikantny i aromatyczny korzenny smak.

    Fenkuł

    Koper włoski należy do rodziny selerowatych i jest popularny na całym świecie ze względu na intensywny aromat. Pierwotnie pochodzi z regionu Morza Śródziemnego i swoim słodkim korzennym smakiem trochę przypomina anyż.

    Anyż

    Ta jednoroczna roślina, której owoc o słodkawych smaku już od tysiącleci ludzie bardzo wysoko cenią, rośnie w Azji oraz na południowy wschód od Morza Śródziemnego. Za dawnych czasów anyż składano bogom w ofierze, dzisiaj można go znaleźć w kuchni, w bożonarodzeniowych piekarniach oraz jako przepyszną przyprawę w wielu herbatach YOGI TEA®.

    Jagody jałowca

    Większość z nas zna te małe, czarne jagody jałowca jako przyprawę o smaku kwaskowato-cierpkim, z początku słodkawym. Jego polska nazwa wywodzi się prawdopodobnie od lichych, czyli „jałowych” nieużytków i pastwisk, na których jałowiec często rośnie.

    Kolendra

    W Azji oraz na Bliskim Wschodzie prawie w każdej potrawie stosuje się kolendrę o lekko słodkim smaku, prawdopodobnie ze względu na jej wspaniały aromat, który przypomina korzenno-pikantną mieszankę cynamonu, gałki muszkatołowej i pomarańczy.

    Kardamon

    Kardamon jest już od tysiącleci jedną z najbardziej ulubionych przypraw we wszystkich krajach azjatyckich i arabskich. Jego delikatny, słodko-pikantny aromat predestynuje kardamon do stosowania go w wielu potrawach – od ostrego curry po korzenne przyprawy do wypieków bożonarodzeniowych.

    Czarny pieprz

    Pieprz czarny, zwany „królem przypraw”, jest dzisiaj obok soli najważniejszą przyprawą na świecie. Pierwotnie pochodzi z indyjskiego Wybrzeża Malabarskiego i ma intensywny korzenny oraz lekko ostry lub ostry smak.

    Natka pietruszki

    Pietruszka należy do najbardziej znanych ziół na świecie. W zależności od rodzaju, posiada ona karbowane lub gładkie listki, których smak jest łagodnie korzenny i lekko pieprzny. Ojczyzną pietruszki są rejony Morza Śródziemnego i Wyspy Kanaryjskie – oraz wiele ogrodów i kuchni na całej kuli ziemskiej.

    Szałwia

    Nazwa tej cudownie pachnącej rośliny z obszaru Morza Śródziemnego wywodzi się od łacińskiego słowa „salvare“. Ze względu na swój świeżo-korzenny, gorzkawy smak szałwię sprzedawano już w starożytnych Chinach na wagę złota.

    Goździki

    Goździki to pąki kwiatowe drzewa goździkowego. W naszych szerokościach geograficznych znane są głównie jako przyprawa do potraw słodkich i słonych. Należą do rodziny mirtowatych i posiadają intensywny korzenny aromat, który w starożytnych Chinach oraz w Egipcie stawiano nawet na równi ze złotem.

    Korzeń kurkumy

    Kurkuma rośnie głównie w Azji Południowej i w rejonie Morza Śródziemnego. Należy do rodziny imbirowatych i stanowi jeden z głównych składników przyprawy curry. W Indiach podobna do imbiru, lekko pikantna kurkuma, zaliczała się już przed ponad 5 000 lat do najważniejszych przypraw i uchodziła nawet za świętą.

    5 Przedmioty

    ZOBACZ BROSZURĘ YOGI TEA

    Yogi Tea to producent pysznych herbat będących mieszankami ziół i przypraw w oparciu o unikalne receptury ajurwedyjskie. 100% bio – 100% smaku!

    Produkty:

    • 100% certyfikowane 100% organiczne
    • bez sztucznych dodatków i bez wzmacniaczy smaku
    • Bez aromatów i bez nawozów sztucznych
    • nie zawiera genetycznie zmodyfikowanych organizmów

    Transport:

    • Transport drogą morską naszych surowców w 100% neutralny pod względem emisji CO2
    • 100% redukcja naszej emisji CO2 powstałej na skutek żeglugi poprzez wykorzystanie biopaliw
    • Ogólna redukcja naszego śladu ekologicznego
    • Aktywny wkład w transformację energetyczną transportu w żegludze

    Opakowanie:

    • stosujemy wyłącznie papier z certyfikatem FSC®
    • opakowania zewnętrzne: nadające się do recyklingu, nie zawierają chloru i oleju mineralnego
    • torebki: w pełni kompostowalne, tj. biodegradowalne, czyli nie zawierają plastiku i genetycznie zmodyfikowanego materiału

    Produkcja:

    • nie wykorzystujemy paliw kopalnych w systemie grzewczym
    • prąd z odnawialnych źródeł energii
    • energia potrzebna do klimatyzacji jest regulowana zgodnie z zapotrzebowaniem
    • Ttransport z miejsca produkcji do magazynu odbywa się w miarę możliwości drogą kolejową

    PL-EKO-04

    Rolnictwo spoza UE

    image-MzLVM7QwMNBNLC3JhxAWpnoGIAgA.jpg

    Opakowanie: FSC MIX C115762

    Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

    Produkt dodany do listy życzeń

    Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.