Rzodkiewka różowa - nasiona na kiełki GEO,...

Rzodkiewka różowa - nasiona na kiełki GEO, certyfikowane, 20g, Bavicchi

VRV1403
Mamy to:)
7,00 zł

(35,00 zł /100g)

Brutto
Wysyłka w 24h

Kiełki rzodkiewki różowej są bogate w składniki odżywcze: witaminy (A, B1, B2, C i PP) i minerały (żelazo, potas, wapń, magnez, sód i fosfor). Smakują jak ostra rzodkiewka, ale mimo to są łagodniejsze od innych gatunków rzodkiewki.

  • Koszt wysyłki
  •  

    Ekologiczne nasiona na Kiełki rzodkiewki różowej GEO, 20g, Bavicchi

    Kiełki rzodkiewki różowej to kiełki pewnej odmiany rzodkiewki, uważanej nota bene za najostrzejszą w smaku. Mają przyjemną różowo-zieloną barwę i bardzo intensywny smak. Jak na rzodkiewkę przystało jedząc je dostarczamy organizmowi wiele witamin i minerałów.

    Kiełki rzodkiewki różowej działają przeciwgorączkowo i przeciwzapalnie. Hamują rozwój drożdżaków, a także alergii. Regulują pracę układu trawiennego, w tym wątroby. Polepszają stan skóry i redukują trądzik.

    W kuchni pysznie smakują na kanapkach i w sałatkach. Dobrze współgrają z daniami kuchni azjatyckiej oraz pikantnymi zupami. Możemy dodać je do naleśników z wytrawnym farszem, a także do omletów i warzywnych placków.

    DLACZEGO WARTO SAMODZIELNIE HODOWAĆ KIEŁKI?

    Warto pamiętać, że najwięcej składników odżywczych, enzymów, witamin i minerałów, mają świeżo zebrane kiełki. W sklepach można kupić rozwinięte już z nasionek pędy młodych roślin, jednak takie rozwiązanie ma kilka wad:

    • gotowe kiełki zawierają mniej wartości odżywczych, niż te z uprawy domowej - ich hodowla przebiega w halach, gdzie dostęp do światła jest ograniczony, a w transporcie, podczas magazynowania i przechowywania (nie zawsze w sklepowej lodówce) są narażone na dalsze ubytki wartościowych składników,
    • kiełki trzeba szybko spożyć - mogą zacząć pleśnieć lub więdną, szybciej tracą wartości odżywcze,
    • plastikowe opakowanie - nie zapewnia dostępu powietrza, co sprzyja rozwojowi pleśni, nie mówiąc już o tym, że zwiększa ilość produkowanych przez nas plastikowych śmieci...
    • wysoka cena - częste kupowanie gotowych kiełków to spory wydatek, zdecydowanie mniej zapłacimy za nasiona.

    Samodzielna uprawa kiełków nie jest trudna ani pracochłonna. W dodatku jest dostępna przez cały rok.
    Daje gwarancję, że spożywane przez nas kiełki są świeże i pełnowartościowe!
    Różnorodność dostępnych nasion sprawia, że możemy próbować różnych kiełków i szukać swoich ulubionych smaków.

    Jeśli chcesz wprowadzić do swojej diety więcej warzyw i mieć pewność, że nie są "pryskane", uprawiaj swoje własne kiełki z dobrej jakości, certyfikowanych nasion.

    CZYM WYRÓŻNIAJĄ SIĘ KIEŁKI BAVICCHI?

    Nasiona kiełków można kupić bez problemu, ale nie zawsze mamy pewność, z jakiego źródła pochodzą i jak zostały pozyskane. Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych.
    Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.

    JAK WYSIEWAĆ?

    Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone. 

    Podlewaj 2-3 razy dziennie.

    Przed spożyciem kiełki należy umyć. 

    Smacznego!

    Termin przydatności do wysiewu: 3 lata

    Waga opakowania: 20g

    2 Przedmioty

    Bavicchi to producent najwyższej jakości ekologicznych kiełków.
    Kiełki mają właściwości zdrowotne i odmładzające, są bogatym źródłem witamin i mikroelementów. Nie bez powodu są nazywane bombą witaminową.

    Nasiona na kiełki GEO są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, na których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatami.

    Kiełki Bavicchi są znane i cenione w Europie, a nawet poza nią. 

    Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

    Produkt dodany do listy życzeń

    Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.