Mama alergika gotuje tradycyjnie i nowocześnie - Katarzyna Jankowska, oprawa twarda
KSIĄŻKIKsiążka zawiera 105 roślinnych, bezglutenowych przepisów bez 14 najczęściej występujących alergenów (mleka, jajek, glutenu, soi, orzechów, orzeszków ziemnych, selera, gorczycy, sezamu, łubinu, ryb, skorupiaków, mięczaków, kakao) oraz bez zwykłego cukru. Wszystkie przepisy są wegańskie i bezglutenowe, oparte na dostępnych w Polsce warzywach i owocach.
W części merytorycznej prof. dr hab. n. med. Maciej Kaczmarski przybliża temat alergii pyłkowo-pokarmowej u dzieci, młodzieży i dorosłych. Dr n. med. Piotr Dąbrowiecki, alergolog, przewodniczący Polskiej Federacji Stowarzyszeń Chorych na Astmę, Alergię i POChP, porusza temat wpływu zanieczyszczenia powietrza na nasze zdrowie. Na kilku stronach książki autorka dzieli się swoją MAGiczną historią, którą napisało życie z alergią. Książka przeznaczona jest nie tylko dla alergików, ale także dla wegan, wegetarian, osób na diecie bezglutenowej i miłośników zdrowego odżywiania.
Oprawa twarda. Wymiary: 24 × 21 × 1.5 cm
- Problemy skórne
- Cera wrażliwa / alergiczna
Zobacz też