Adagio - mix nasion na kiełki GEO,...

Adagio - mix nasion na kiełki GEO, certyfikowane, 400g, Bavicchi

8003419028650
Mamy to:)
50,00 zł
Brutto
Wysyłka w 24h

Starannie dobrana mieszanka nasion brokuła, koniczyny i róży chińskiej.

Mix zapewnia jednorodny wzrost pędów! Możesz delektować się trzema różnymi smakami oraz dostarczyć swojemu organizmowi zróżnicowanych składników ożywczych. Ekonomiczne opakowanie, starczy na wiele kiełkowań!

  • Koszt wysyłki
  •  

    Adagio - ekologiczne, certyfikowane nasiona na kiełki GEO, mieszanka - 400g, Bavicchi

    Starannie dobrana mieszanka nasion brokuła, koniczyny i róży chińskiej. 

    Kompozycja zapewnia jednorodny wzrost pędów! Dzięki temu kiełkowanie nie sprawia trudności.
    Wyhodowane kiełki 3 różnych roślin zapewniają jeszcze większe bogactwo aminokwasów i witamin.

    Proporcje użytych w mieszance nasion zostały tak dobrane, aby jak najlepiej zbalansować smak kiełków. Spróbuj! Kompozycja Adagio wzbogaci smak twoich sałatek i innych potraw, a jednocześnie uczyni je bajecznie kolorowymi! 

    Broccoli, Trifoglio i China Rose - Adagio to:

    • łatwość uprawy,
    • niepowtarzalny smak,
    • wyobraźnia w kuchni!

    DUŻE, EKONOMICZNE OPAKOWANIE! 
    Starczy na wiele kiełkowań i pozwoli długo się cieszyć smakiem świeżych kiełków!

    DLACZEGO WARTO JEŚĆ KIEŁKI?

    Kiełki to rośliny w najwcześniejszej fazie rozwoju. Każde nasionko zawiera skumulowane składniki odżywcze, niezbędne do wytworzenia pierwszych pędów rośliny: witaminy, enzymy, składniki mineralne, cenne białka, tłuszcze oraz błonnik. Zasłużenie więc kiełki są nazywane bombą witaminową

    Przy tym zawarte w nich cenne są bardzo dobrze przyswajalne dla naszego organizmu.

    Stanowią tzw. żywność funkcjonalną, która pozwala uzupełnić niedobory składników mineralnych i witamin, wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego, wykazuje działanie antynowotworowe oraz zmniejsza ryzyko zachorowań na choroby cywilizacyjne.

    DLACZEGO WARTO SAMODZIELNIE HODOWAĆ KIEŁKI?

    Warto pamiętać, że najwięcej składników odżywczych, enzymów, witamin i minerałów, mają świeżo zebrane kiełki. W sklepach można kupić rozwinięte już z nasionek pędy młodych roślin, jednak takie rozwiązanie ma kilka wad:

    • gotowe kiełki zawierają mniej wartości odżywczych, niż te z uprawy domowej - ich hodowla przebiega w halach, gdzie dostęp do światła jest ograniczony, a w transporcie, podczas magazynowania i przechowywania (nie zawsze w sklepowej lodówce) są narażone na dalsze ubytki wartościowych składników,
    • kiełki trzeba szybko spożyć - mogą zacząć pleśnieć lub więdną, szybciej tracą wartości odżywcze,
    • plastikowe opakowanie - nie zapewnia dostępu powietrza, co sprzyja rozwojowi pleśni, nie mówiąc już o tym, że zwiększa ilość produkowanych przez nas plastikowych śmieci...
    • wysoka cena - częste kupowanie gotowych kiełków to spory wydatek, zdecydowanie mniej zapłacimy za nasiona.

    Samodzielna uprawa kiełków nie jest trudna ani pracochłonna. W dodatku jest dostępna przez cały rok.
    Daje gwarancję, że spożywane przez nas kiełki są świeże i pełnowartościowe!
    Różnorodność dostępnych nasion sprawia, że możemy próbować różnych kiełków i szukać swoich ulubionych smaków.

    Jeśli chcesz wprowadzić do swojej diety więcej warzyw i mieć pewność, że nie są "pryskane", uprawiaj swoje własne kiełki z dobrej jakości, certyfikowanych nasion.

    CZYM WYRÓŻNIAJĄ SIĘ KIEŁKI BAVICCHI?

    Nasiona kiełków można kupić bez problemu, ale nie zawsze mamy pewność, z jakiego źródła pochodzą i jak zostały pozyskane. Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych.
    Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.

    JAK WYSIEWAĆ?

    Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy uwzględniając, że nasiona zwiększą swoją objętość
    4-krotnie. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone. 

    Podlewaj dość obficie 2-3 razy dziennie.

    Przed spożyciem kiełki należy umyć. 

    Mogą być przechowywane w lodówce przez 1-2 tygodnie.

    Smacznego!

    Termin przydatności do wysiewu: 3 lata

    Waga opakowania: 400g

    Śluzowaty: Nie

    Temperatura: 21

    Wstępne kiełkowanie: po 3-5 dniach

    Ilość nasion na plastikową tacę kiełkownicy Geo: 20g

    Ilość nasion na tacę Geo Terra di Siena: 10g

    Ilość nasion na słoik Geo Jar: 50g

    1 Przedmiot

    Bavicchi to producent najwyższej jakości ekologicznych kiełków.
    Kiełki mają właściwości zdrowotne i odmładzające, są bogatym źródłem witamin i mikroelementów. Nie bez powodu są nazywane bombą witaminową.

    Nasiona na kiełki GEO są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, na których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatami.

    Kiełki Bavicchi są znane i cenione w Europie, a nawet poza nią. 

    Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

    Produkt dodany do listy życzeń

    Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.