Witamina C z naturalnych ekstraktów roślinnych
- zadbaj o swoją odporność
- walcz z uczuciem zmęczenia
- zyskaj zdrowo wyglądającą skórę
- stymuluj produkcję kolagenu w komórkach
Odpowiedni dla wegan
Naturalne ekstrakty
Suplement diety Vitamin C Natural+ zawiera ekstrakty z owoców camu camu, aceroli, gorzkiej pomarańczy oraz perełkowca japońskiego, które są jednym z najlepszych źródeł witaminy C oraz rutyny i hesperydyny wspierającym układ odpornościowy.
Czysty skład potwierdzony badaniami
W suplemencie diety Vitamin C Natural+ nie znajdziesz zbędnych wypełniaczy, konserwantów i barwników. Czysty skład pozbawiony zanieczyszczeń potwierdzają badania produktów przeprowadzone przez niezależne, akredytowane laboratorium J.S. Hamilton Poland.
Maksymalna skuteczność
Składniki suplementu diety Vitamin C Natural+ mają aktywne biologicznie formy i odpowiednio duże, bezpieczne porcje, które wyrównują niedobory witaminy C.
Wygoda stosowania
Suplement diety Vitamin C Natural+ jest w formie kapsułki, co pozwoli Ci w prosty sposób kontrolować ilość przyjmowanej witaminy.
Autorska receptura
Skład suplementu diety Vitamin C Natural+ opracowaliśmy z udziałem doświadczonych specjalistów żywienia. Dzięki ich wiedzy i pasji powstały suplementy, które spełnią oczekiwania najbardziej wymagających kobiet i mężczyzn.
Zalecane spożycie
Vitamin C Natural+
Dorośli: Do 4 kapsułek dziennie
— popijając wodą
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Składniki
Ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia glabra L.) standaryzowany na 25 % witaminy C DER 10:1; ekstrakt z owoców Camu Camu (Myrciaria dubia (H.B.K.) McVaugh) standaryzowany na 5 % witaminy C; kwas L-askorbinowy (witamina C); składnik kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza; ekstrakt z owocu gorzkiej pomarańczy (Citrus aurantium L.) zawierający 95 % hesperydyny; ekstrakt z kwiatów i pączków perełkowca japońskiego (Styphnolobium japonicum (L.) Schott) standaryzowany na 95 % rutyny; bioflawonoidy cytrusowe; substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu.
Przechowywanie
W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej 15-25° C, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić od wilgoci i światła.
Środki ostrożności
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. W przypadku występowania chorób lub stosowania produktów leczniczych skonsultuj przyjmowanie suplementu diety z lekarzem. Kobiety w ciąży i matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową.